Tuesday , May 30 2023

Виркола је пронашао протагониста ратног филма о Нарвицком фронту[ad_1]

"У мојим очима, тата је био тачан током ратне драме у Нарвику, па је јасно да се поносите", каже Стеинар Хардерсен, који поседује сјајно знање како очинских напора за Хилдовом батаљону, тако и онога што се догодило на фронту.

Пише уредник Ролф Едмунд Лунд у Алтапостену, у чланку о филмским плановима режисера Томми Виркола

"Да ли је то филм, предлажем Гøрилд Маусетх као мајку. Грегори Пецк је постао тата, осмехну Стеинар.

Холивудски директор Алте сањала је много година да направи филм о борби у Нарвику, ратној причи о којој се многа осећања боре у националној историји. Исто важи и за Алтин батаљон који је био на Нарвик фронту 1940. године, у којем је учествовао и Томиов деда. Пуно истраживања је урађено, али неки делови остају на месту.

ИСТОРИЈА: Холивудски директор Алте сањала је много година снимања филма о борби у Нарвику, ратној причи коју многи осећају вратили се у односу на национално приче. Фото: Музеј одбране
        
            (Фото: Музеј одбране)

ИСТОРИЈА: Холивудски директор Алте сањала је много година снимања филма о борби у Нарвику, ратној причи коју многи осећају вратили се у односу на национално приче. Фото: Музеј одбране Фото: Музеј одбране

"Ми нисмо добили средства у потпуности и зависимо, између осталог, од финансирања Норвешког филмског института", каже Виркола Алтапостен.

У изјави у Алтапостену ове недеље открива да Ханс Хардерсен постаје репрезентативни протагониста ратног догађаја у Нарвику.

"Ханс нема само узбудљиву и јединствену причу у себи. Такође се борио под батаљоном Хилдмоса, који је један од првих који се бори против Немаца и једини норвешки батаљон који учествује у рекултивацији Нарвика, истиче Виркола.

Међутим, он се такође бави неколико аспеката.

"Наш главни фокус је на Хансу и војницима у Хилдмо батаљону, али ћемо такође показати суђења другим норвешким војницима, попут Алта батаљона. Веома важан део нашег филма је такође пренијети како цивилне жене и мушкарци у Нарвику доживљавају најгору ноћну мору њиховог живота, када се од њих одједном одузме слобода, описује Виркола.

Као и већина прича, Стеинар користи појам "тата" и "морсан" када се говори о родитељима који су били у сред драма. Прича о младом пару вереника је и чиста филмска емисија.

"Фарсан је у априлу 1940. године узео сијалицу да би мајку извукао Тјелдсунд ради сигурности. Онда се вратио на посао у Сетермоену. Он то не би имао, истакао је Стеинар, у чланку у Алтапостену ове недеље.

[ad_2]
Source link